Dyrene har ingen stemme, men det har vi!

Hils på Taco. Han er 9 år. Han er min aller beste hårete samboer og venn - og han er en levende pels som aldri har bodd i bur.

En tidlig vår for lenge, lenge siden ønsket jeg meg en hund. Min helt egen lille kompis. Jeg lette på Finn.no og fant dette bildet:(Han til venstre, det er min Taco)

Jeg falt pladask. Der var han jo, han jeg lette etter! Det var bare ett problem; han måtte kjøpes. For 7.500 kroner. Det er omtrent det samme som det koster å kjøpe en pelskåpe på salg, men jeg - jeg ville ha en levende pels. Ikke et smykke, men en venn. Resten av sommeren jobbet jeg med arkivering på et kontor for å få råd til å kjøpe han. Jeg var 15 år og hadde hengt opp timeliste over kontropulten - en nedtelling til timen jeg skulle få hente han. 

Bare et par uker etter at jeg fikk Taco, skulle vi ut og reise med fly. Siden Taco er en levende pels, så skal han ikke sitte i bur. Derfor fikk han lov av SAS til å være med inn på flyet. Jeg hadde en åpen bag med sele som han satt i, på gulvet mellom bena mine. Taco og jeg reiste på ferie til bestemor og bestefar i Nordnorge. Bestefar er ikke helt vant med eksotisk mat, så han kalte Taco for Kebab den sommeren. Nå lyder han begge navnene. 

Taco er en kul fyr. For deg er han helt sikkert bare en vanlig hund, men for meg, så er han noe helt spesielt. Når jeg kommer hjem bykser han mot meg og danser rundt bena mine. Når jeg roper navnet hans kommer han springende og lurer på om det er mat på gang. Når jeg smiler, så smiler han med tunga på vift, og når jeg gråter, så legger han hodet i fanget mitt og slikker hånden min. Han begynner å bli en gammel mann, men er fortsatt leken, og når hverdagen blir tung og vanskelig, går vi lange turer til Grefsenkollen og sitter sammen på toppen av bakken og ser ut over byen vår. 

Taco har vært en del av livet mitt gjennom hele min aktivistiske reise - han har vært med på jobb, han har vært min fritid, min venn og trofaste gledespreder i alle de årene han har levd. Det er rart å tenke på at en dag, kanskje om ikke så lenge, så er han ikke her hos meg mer. Når den tid kommer, så vil jeg være sikker på at jeg gjorde alt jeg kunne for at han skulle ha et godt liv. At han fikk nok mat, kos og kjærlighet, frihet til å løpe, tid til å leke og trygghet til å slappe av. For selv om Taco er en kosebamse, så er han en hund, et flokkdyr fra villmarken. 

Mange dyr får ikke den friheten de bør ha krav på og verdigheten de er verdt. Mange dyr lever hele sitt liv i knøttsmå bur, og setter aldri sine ben på flat mark. De får ikke løpe i flokk, jakte etter mat eller velge sin partner. Mange dyr lever og dør som dette: Ville du forlatt kompisen din her?

Jeg ville ikke hatt all verdens pelskåper gratis, i bytte mot Taco. 

... og jeg skjønner ikke hvorfor han skulle være sånn:

... når vi sammen er sånn som dette;

video:tacokiss

 

La 2015 bli det året Norge sto samlet i et rungende NEI til pels - dét året vi alle bidro til å legge ned norske pelsdyrfarmer!

Signér NOAHs opprop mot pelsdyrfarmer. 

SI NEI TIL PELS I BUR gjennom å bli AKTIV og støtt NOAH ved å bli medlem. Jeg støtter dem med 100 kr i måneden og gir min stemme til dyrene, fordi min Taco ikke har en stemme uten meg.

Bli med du også! 
5 kommentarer

Maria

01.01.2015 kl.21:37

Så fin blogg du har, og så fine bilder :) hadde satt pris på om du tok en tur innom min :)ha en fin kveld og godt nytt år!

Victoria Wisløff

01.01.2015 kl.21:55

Godt nyttår, håper du får et fantastisk 2015 :)

Lisa Arntzen

02.01.2015 kl.10:44

Godt nytt år, Victoria og Maria! Gleder meg til å sjekke ut bloggene deres også, og takk for at dere stakk innom! Lisa

Tommy

14.01.2015 kl.02:27

Det er viktig at vi da taler dyrenes sak. Stadig leser jeg om stygge overgrep (ja, ren mishandling mot dyr) og det gjør vondt inni meg hver gang. Selv har jeg vokst opp med undulat og hund.

Hilsen Tommy, en som..du ikke liker noe særlig

Lisa Arntzen

14.01.2015 kl.22:22

Hei Tommy!
Takk for ditt innspill. Det er sant som du sier, det foregår mye grusomt der ute, og vi må jobbe for å stoppe det - si fra når vi ser det. For øvrig kommer jeg ikke på noen Tommy som jeg ikke liker :-P Ha en fin kveld! Lisa

Skriv en ny kommentar

Lisa Arntzen

Lisa Arntzen

25, Oslo

Evig ung aktivist fra Oslo. Utdannet sosionom som jobber for å bekjempe vold og overgrep. Mener at alle kan være med og gjøre en forskjell, og at vi må spille hverandre gode. Derfor har jeg opprettet denne bloggen. Twitter: @LisaArntzen Instagram: lisaarntzen1 Mail: lisa.arntzen@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits