Etter to års bloggtørke, har skrivekrampa tatt meg!

Det måtte en juleferie til for å sparke i gang min nye blogg - og her er den. Velkommen til deg som leser!

Mitt navn er Lisa og jeg er en aktivist.

I skrivende stund er jeg 24 år, nettopp ferdig utdannet sosionom og har en CV som består av langt flere timer frivillig arbeid enn betalte stillinger (for øvrig synes det på selvangivelsen min også). Da jeg gikk i femte klasse på barneskolen startet min karriere i elevrådet, for ettersom jeg aldri var spesielt god i idrett, dataspill eller rosablogging (ja, for til og med 10-åringer driver med sånt nå), så måtte jeg velge den fjerde mest populære hobbyen for ungdom på lista; politisk engasjement. Etter hvert som jeg ble eldre, skjønte jeg at jeg likte å gjøre verden til et bedre sted, og dermed fortsatte jeg å prøve på det. Det er ikke alltid jeg lykkes, men jeg skal ha for innsatsen. 

I dag er jeg veldig heldig som har fått forene engasjementet mitt med en jobb jeg elsker, og jeg har en stemme som blir hørt i samfunnsdebatten. Kampen mot vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep står mitt hjerte nært, selv om du også vil finne andre viktige saker i denne bloggen fremover - og sosialt engasjement er nøkkelordene. 

Dette er ikke min første blogg. Jeg har nemlig både lykkes og mislykkes før; Først med bloggen "Calima" (som du ikke finner på Google, fordi jeg slettet den i all pinlighet) og deretter som fast blogger for Aftenposten, inntil de la ned bloggsidene for to år siden. Førstnevnte hadde nesten ingen lesere, mens den andre ble lest av et par flere hundre. Med drahjelp fra en av landets største aviser, sier det seg vel selv at lesertallene gikk opp, og siden har jeg vært litt for feig til å stå på egne ben. Fellesnevneren er at jeg i begge bloggene har skrevet om politiske og ideelle saker jeg brenner for, og dét skal jeg fortsette med her.

Min mission in life er å engasjere flere aktivister. Ikke nødvendigvis til de samme sakene, men til de sakene som berører deg, enten du er 15 eller 105. Med denne bloggen vil jeg vise deg at du kan bidra - selv om du ikke har doktorgrad, pengemakt eller en høy posisjon. Myten er at du som aktivist må slutte i jobben eller vie all din fritid til en sak - men slik er det ikke. Vi kan alle bidra med noe - bare se her: 

 

"Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe"

- mottoet på (min) Hartvig Nissens videregående skole 

2 kommentarer

Ingeborg Senneset

29.12.2014 kl.05:36

Bra! Jeg gleder meg til å lese.

Lisa Arntzen

29.12.2014 kl.12:47

Tusen takk, Ingeborg! Hurra for bloggens første kommentar! :-D

Skriv en ny kommentar

Lisa Arntzen

Lisa Arntzen

25, Oslo

Evig ung aktivist fra Oslo. Utdannet sosionom som jobber for å bekjempe vold og overgrep. Mener at alle kan være med og gjøre en forskjell, og at vi må spille hverandre gode. Derfor har jeg opprettet denne bloggen. Twitter: @LisaArntzen Instagram: lisaarntzen1 Mail: lisa.arntzen@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits